*** Водещите вечерни новини на 3 май ***   Районна прокуратура-Пловдив наблюдава

...
*** Водещите вечерни новини на 3 май ***
 
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава
Коментари Харесай

Водещите новини! Прокуратурата подхвана катастрофата с кортежа на Румен Радев. Вучич смени тона към ЕС, заради газови доставки

*** Водещите вечерни вести на 3 май ***

 

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебно произвеждане за злополуката, в която пострадаха чиновници на НСО и доктор, по време на конвой на президента Румен Радев.

От прокуратурата оповестяват, че при ръководство на моторно транспортно средство са нарушени разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата и по несъобразителност е породена междинна телесна щета на пасажер в автомобил на НСО.

***

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден в Гърция, че построяването на терминал за полутечен газ съставлява огромно и значимо събитие за целия район.

" Много сме признателни и сме подготвени да поемем огромни количества газ в бъдеще ", съобщи сръбският президент. Той уточни, че Сърбия би трябвало да построи системи за свързване с България, тъй като по този метод ще може да внесе огромни количества газ в страната.

Вучич съобщи, че е  благодарен на Европейския съюз, защото най-голяма част от плана, когато се приказва за потребностите да се построи сръбски сектор, е финансирал съюзът.

***

***

„ Идеята на сходна неистина е да се потвърди, че Зеленски може да бъде евреин и антисемит по едно и също време, което значи, че може да бъде по едно и също време евреин и нацист, за какъвто го упрекват съветските нищожества от кремъл. Абсурдността на изказванието им, че един евреин, правоприемник на жертви на Холокоста, може да бъде нацист, е брутално тъпа, почтена само да се роди в главата на кремълско джудже, което си търси мотив да си поиграе на война, с цел да скрие обстоятелството, че е импотентен политик и общественик, водач само на кремълски орки, подлизурковци и идиоти “.

***

***

Част от екипажа на българския транспортен съд " Рожен ", който се намира в украинското пристанище Черноморск, се е прибрал в България и е заменен с нови хора. Това заяви за БНР кап. Александър Калчев – изпълнителен шеф на параходство „ Български морски флот “.

***

Руският предприемач и основател на банката " Тинкофф банк " Олег Тинков разгласи, че е напуснал родината си, написа газета.ру.

Предприемачът съобщи, че не може да прави бизнес в страната си. " Сбогом, " Тинкофф банк "! Сбогом, Русия! Аз нямам нищо в Русия и това е неприятно за страната ми ", съобщи още той.

Бизнесменът, чието положение преди няколко години се оценяваше на 9,4 милиарда щатски $, не уточни за къде отпътува.

Банкерът насочи остри рецензии към президента на страната си Владимир Путин за войната му против Украйна. " Украйна ще победи ", съобщи още Тинков.

***

***

Не желаеме да съпоставяме остарели интервали на " Газпром " с цените, които ще имаме. А да съпоставяме цените на " Газпром през днешния ден " с цените, които ние ще получим. Надявам се те ще бъдат по-добри. Това сподели пред публицисти министър председателят Кирил Петков от Комотини, където участва на ревизия на газовата връзка с Гърция.

***

И Путин би трябвало да спре да избива хора, само че не го прави…

***

Каква изненада?!

***

Паметникът на руската войска в столицата ще бъде опакован със знамената на България и Украйна. Това ще се случи в сряда, а акцията е проведена от гражданската самодейност, която се бори за демонтирането на МОЧА (Монумент на окупационната алена войска - различното име на Паметника на руската армия).

„ Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметника на руско-украинската дружба, а Русия не стопира да погазва всевъзможни интернационалните граници, контракти и културно-исторически връзки, у нас институциите не престават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е тъкмо това) няма инцидентно да наруши някоя запетайка от нещо, което даже не може да бъде намерено като документ. Затова и в символ на поддръжка към Украйна в този сериозен момент дружно ще опитаме да измием срама от това безпределно крещящо безучастие и ще стартираме пакетиране на паметника на руската войска със знамената на България и Украйна “, споделят уредниците, представени от dariknews.bg

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР